Magneetventielen

Een magneetventiel is een elektrisch bediend ventiel dat wordt gebruikt om de stroom van vloeistoffen of gassen te regelen. Het bestaat uit een spoel, een beweegbare kern en een klepzitting. Wanneer er elektrische stroom door de spoel wordt gestuurd, wordt er een magnetisch veld gecreëerd dat de beweegbare kern aantrekt. De kern is verbonden met een klep die de stroom van het medium regelt.

Wanneer het magneetventiel is uitgeschakeld, wordt de klep in een rustpositie gehouden door een veer of een andere mechanische methode. Wanneer het wordt ingeschakeld, beweegt de kern omhoog en opent de klep, waardoor de stroom van het medium mogelijk wordt. Als de elektrische stroom wordt onderbroken, keert de veer of een andere terugveermechanisme de klep terug naar de gesloten positie.

Magneetventielen worden vaak gebruikt in diverse toepassingen, zoals in de automatisering van industriële processen, waterbeheer, koelsystemen, medische apparatuur en meer. Ze bieden een snelle en betrouwbare manier om de stroom van vloeistoffen of gassen te regelen, en hun elektrische bediening maakt integratie in geautomatiseerde systemen eenvoudig.

Producten 1-48 van 61

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Filteren
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 61

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Filteren
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst